Πληροφορίες για υπό ιδιωτικοποίηση λιμάνι της Γεωργίας ζήτησε το ΥΠΕΞ

Επαφές Στυλιανίδη με υπουργούς της Γεωργίας
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2006 13:27

Θέματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας συζήτησαν σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο υφυπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Θεόδωρος Σκυλακάκης, με τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης της Γεωργίας, Irakli Chogovadze, τον υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Tamar Kovzitidze και τον υφυπουργό Ενέργειας Archil Mamatclashvili.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η ελληνική πλευρά ζήτησε πληροφορίες για το υπό ιδιωτικοποίηση λιμάνι του Μπατούμι που εξυπηρετεί εμπορικά τις χώρες της Γεωργίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας αλλά και τμήμα της Τουρκίας.

Χθες, με την υποστήριξη της Hellenic AID (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) διοργανώθηκε επενδυτικό-αναπτυξιακό συνέδριο με στόχο την ανάδειξη των ιδιωτικοποιήσεων που προχωρούν στη Γεωργία.

Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων παρουσίασαν οι ανωτέροι υπουργοί της Γεωργίας. Το συνέδριο διοργανώθηκε ως συνέχεια της συνάντησης του υφυπουργού Εξωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, με τον υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας, Gela Bezhuashvili, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Επιπρόσθετα, το υπουργείο Εξωτερικών διευκόλυνε τις συναντήσεις της γεωργιανής αντιπροσωπείας με πιθανούς Έλληνες επενδυτές στο πλαίσιο του νέου ανοίγματος της Οικονομικής Διπλωματίας που διενεργείται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα