Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ΟΤΕ - ΣΑΤΠΕ για την ευρυζωνικότητα

Παρασκευή, 07 Απριλίου 2006 13:40

«Με την πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων Ελλάδος (ΣΑΤΠΕ), για ακόμα μια φορά, επιχειρεί να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις για τη διείσδυση και ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ απαντώντας στον ΣΑΤΠΕ, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στον Οργανισμό «για την ιδιαίτερα χαμηλή πρόσβαση στις ευρυζωνικές υπηρεσίες που παρατηρείται στην Ελλάδα».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ, «με ιδιαίτερα “προσεκτική” επιλογή στοιχείων, ο ΣΑΤΠΕ προσπάθησε να συνδέσει την απελευθέρωση του τοπικού βρόχου (LLU) με την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, δημιουργώντας παραπλανητικές εντυπώσεις».

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, η περιορισμένη ανάπτυξη του τοπικού βρόχου οφείλεται κυρίως στο μοντέλο απελευθέρωσης της τηλεπικοινωνιακής αγοράς που ευνοήθηκε στην Ελλάδα και το οποίο είναι ένα μεταπρατικό μοντέλο. Οι εναλλακτικοί πάροχοι μεταπωλούν υπηρεσίες που αγοράζουν χονδρικά σε πολύ χαμηλές τιμές από τον ΟΤΕ, εξασφαλίζοντας ένα άνετο περιθώριο κέρδους και αποφεύγοντας τις επενδύσεις για την κατασκευή δικτύων.

«Πριν λοιπόν», υπογραμμίζει ο ΟΤΕ, «ο ΣΑΤΠΕ κατηγορήσει τον ΟΤΕ για “δυσκινησία και ολιγωρία”, καλό θα ήταν κατ’ αρχάς να μην του δημιουργεί ένα ακόμα πρόβλημα μέσω των αυξανόμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών των μελών του προς τον ΟΤΕ. Σήμερα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των μελών του ΣΑΤΠΕ προς τον ΟΤΕ ανέρχονται σε 15 εκατομμύρια ευρώ (που αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, ενώ οι πάροχοι έχουν ήδη εισπράξει τους λογαριασμούς των πελατών τους). Εάν στο παραπάνω ποσό προσθέσουμε και τις οφειλές εναλλακτικών παροχών που δεν είναι μέλη του ΣΑΤΠΕ, το συνολικό ποσό οφειλών προς τον ΟΤΕ ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα