Βρετανία: Λιγότερες οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για πρώτη φορά από τo 2016

Η αβεβαιότητα για το Brexit παγώνει τα σχέδια των επιχειρήσεων
Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 12:05
UPD:12:06
REUTERS/Kevin Coombs

Οι Βρετανοί εργοδότες μείωσαν τον αριθμό των προσλήψεων για μόνιμες θέσεις τον Ιανουάριο, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2016, τον πρώτο μήνα μετά το δημοψήφισμα για το Brexit. Πρόκειται για ακόμη μία ένδειξη του αντίκτυπου που έχει η έντονη αβεβαιότητα για τη μορφή, που θα λάβει το «διαζύγιο» της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οικονομική δραστηριότητα παγιδεύθηκε σε στασιμότητα το τέταρτο τρίμηνο του 2018 και η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί πως φέτος οδεύει προς τη χειρότερη χρονιά της από την εποχή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. 

Ο δείκτης μόνιμου προσωπικού της KPMG/Recruitment and Employment Confederation (REC) υποχώρησε τον περασμένο μήνα στις 49,7 μονάδες από 53,7 μονάδες τον Δεκέμβριο. Βρίσκεται έτσι κάτω από το όριο των 50 μονάδων, που διακρίνουν την αύξηση της απασχόλησης από τη συρρίκνωση, για πρώτη φορά εδώ και δυόμιση χρόνια. 

Πρόσφατες έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι οι επιχειρήσεις κάνουν πίσω στα σχέδια για προσλήψεις και επενδύσεις, καθώς θέλουν περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την έξοδο της χώρας από την κοινότητα και τις μελλοντικές σχέσεις με τα υπόλοιπα 27 μέλη. Μόλις επτά εβδομάδες απομένουν έως την επίσημη ημερομηνία της εξόδου, που έχει οριστεί στις 29 Μαρτίου, αλλά η Τερέζα Μέι δεν έχει καταφέρει να καταλήξει σε ένα σχέδιο, που θα γίνει αποδεκτό από τη Βουλή. 

Η Ε.Ε. προειδοποιεί πως ο κίνδυνος του no deal είναι πιο σοβαρός από ποτέ, ενώ οι αγορές φαίνεται ακόμη να ελπίζουν είτε σε μία καθυστέρηση της εξόδου είτε ακόμη και σε ανατροπή του Brexit με ένα νέο δημοψήφισμα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα