Κομισιόν: Έτοιμη να υποβαθμίσει στο 0,2% την εκτίμηση για την ανάπτυξη της Ιταλίας

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 11:23
UPD:11:26
REUTERS/YVES HERMAN

Σε υψηλά τριών εβδομάδων εξακολουθούν να κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, παρά την ζήτηση- ρεκόρ, που προσέλκυσε η έκδοση νέου 30ετους ομολόγου. Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, στον απόηχο των πληροφοριών που θέλουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβαθμίζει αισθητά τις προβλέψεις της για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ιταλικής οικονομίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε πρώτο το ιταλικό πρακτορείο ANSA, η νέα εκτίμηση της Κομισιόν θα θέλει το ιταλικό ΑΕΠ να αναπτύσσεται μόλις 0,2% έναντι εκτίμησης για ανάπτυξη 1,2% στην έκθεση του περασμένου Νοεμβρίου. Πηγές της Επιτροπής επιβεβαίωσαν την πληροφορία στο πρακτορείο Reuters. 

Yπενθυμίζεται ότι σε έκθεση, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα,το ΔΝΤ βλέπει ρυθμούς ανάπτυξης 0,6% για το 2019, ενώ προειδοποιεί ότι και από το 2020 και έπειτα οι ρυθμοί διατηρηθούν κάτω του 1%. 

Η Ρώμη έχει συμφωνήσει με την Κομισιόν να μειώσει το έλλειμμα φέτος στο 2,04%. Ωστόσο η πρόβλεψη για το έλλειμμα στον ιταλικό προϋπολογισμό στηρίζεται στην υπόθεση για ρυθμούς ανάπτυξης 1%. Από τη στιγμή που αυτοί θα είναι δύσκολο να επιτευχθούν, η δημοσιονομική αστοχία θα ακολουθήσει. 

Η ιταλική οικονομία συρρικνώθηκε τα δύο τελευταία τρίμηνα του 2018. Ήταν η τρίτη ύφεση που πέρασε σε μία δεκαετία. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα