Ιταλία: Ζήτηση- ρεκόρ στην έκδοση 30ετους ομολόγου

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 17:12
UPD:17:16
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Σε άνευ προηγουμένου επίπεδα ανήλθε η ζήτηση σε δημοπρασία νέων ομολόγων της Ιταλίας, καθώς οι επενδυτές άφησαν κατά μέρος τις ανησυχίες για την «υγεία» της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ, δελεαζόμενοι από τις υψηλές (συγκριτικά με άλλο χρέος της Ευρωζώνης) αποδόσεις. 

Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών θα αντλήσει 8 δισ. ευρώ από την έκδοση νέου κοινοπρακτικού κρατικού ομολόγου (BTP) 30ετους διάρκειας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters η ζήτηση εκ μέρους των επενδυτών ανήλθε στα 41 δισ. ευρώ, τα υψηλότερα επίπεδα που έχου νκαταγραφεί ποτέ σε ιταλική κοινοπρακτική έκδοση. 

Η «όρεξη» για ιταλικά ομόλογα αποδίδεται στο γεγονός ότι η στάση αναμονής από ΕΚΤ και FED κρατάει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τις αποδόσεις των περισσότερων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης. 

Σημειώνεται ότι στον απόηχοανησυχητικών στοιχείων για την πορεία της οικονομίας (που γεννούν φόβους και για αποτυχία των δημοσιονομικών στόχων) η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου κινείται σήμερα στο 2,82%. Παραμένει πάντως κάτω από το όριο του 3%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα