Societe Generale: Περιορίζει την έκθεση στο ρίσκο

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 10:48
UPD:10:49
REUTERS/BENOIT TESSIER

Ακόμη μία μεγάλη γαλλική τράπεζα δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από τις έντονες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές στα τέλη του 2018. Ο λόγος για την Societe Generale, η οποία αποφάσισε να πειρορίσει τις ριψοκίνδυνες δραστηριότητές και να προβεί σε πρόσθετες περικοπές κόστους 500 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντισταθμίσει τις απώλειες στα έσοδα από πράξεις σε χρηματοοικονομικές αγορές. 

H SocGen θα αντικαταστήσει τον επικεφαλής παγκόσμιων αγορών και θα κόψει σταθμισμένο σε ρίσκο ενεργητικό αξίας 8 δισ. ευρρώ. Θα αναθεωρήσει δε τις λιγότερο επικερδείς δραστηριότητες σταθερού εισοδήματος και νομισμάτων μετά την πτώση των εσόδων κατά 29% το τέταρτο τρίμηνο, ενώ θα επιδιώξει να διατηρήσει τη θέση της στα παράγωγα μετοχών.

Οι επενδυτές υποδέχθηκαν με ικανοποίηση τις αποφάσεις της. Η μετοχή της έκανε άλμα 5,3% λίγο μετά το κουδούνι της έναρξης της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Παρισιού και στις 10:45 ώρα Ελλάδος παρουσιάζει άνοδο 2,8%.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η BNP Paribas ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε πρόσθετες περικοπές κόστους ύψους 600 εκατ. ευρώ, εστιάζοντας στις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής. Τα κέρδη από συναλλαγές σε χρηματοοικονομικές αγορές συρρικνώθηκαν 40% το τέταρτο τρίμηνο της περσινής χρονιάς, με την επίδοση ειδικά στα έσοδα από συναλλαγές μετοχών (-70%) να είναι η χειρότερη  μεταξύ των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα