Αμερικανικές τράπεζες: Κέρδισαν 21 δισ. από τη φορολογία και... έκοψαν 4.300 θέσεις

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 11:03
UPD:11:08
REUTERS/LUCAS JACKSON

Γιατί οι γενναίες φορολεαφρύνσεις της κυβέρνησης Τραμπ δεν είχαν τον αναμενόμενο αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία; Γιατί πολλές επιχειρήσεις επέλεξαν να επιστρέψουν τα όσα κέρδισαν στους μετόχους με μερίσματα και επαναγορές μετοχών, αντί να τα κατευθύνουν σε επενδύσεις και προσλήψεις, όπως αποκαλύπτουν στοιχεία, που έρχονται συνεχώς στο φως. 

Τα νεότερα στοιχεία αφορούν τους τραπεζικούς κολοσσούς της Wall Street. Σύμφωνα με το Bloomberg oι 23 μεγαλύτεροι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί των ΗΠΑ, που συμμετέχουν και στα ετήσια stress test της Federal Reserve, γλίτωσαν περί τα 21 δισ. δολάρια από τον φορολογικό τους λογαριασμό τους πέρυσι, καθώς ο κλάδος επωφελήθηκε περισσότερο από πολλούς άλλους από την φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.

Κατά μέσο όρο, όπως προκύπτει από την έρευνα του Bloomberg, είδαν τον συντελεστή φορολόγησης να μειώνεται στο 19% από 28%. Αύξησαν το ποσό που διέθεσαν σε επαναγορές μετοχών και μερίσματα κατά 23%, κατήργησαν σχεδόν 4.300 θέσεις εργασίας, ενώ ορισμένες εξ αυτών έχουν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν πρόσθετες περικοπές. 

Αν και αύξησαν τις συνολικές χορηγήσεις δανείων, ο ρυθμός της αύξησης ήταν αισθητά βραδύτερος, στο 2,3%, από 3,6% την προηγούμενη χρονιά. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα