Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη

Καθώς ανησυχία επικρατεί για τις προμήθειες από το Ιράν
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2006 07:28

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά τα δημοσιεύματα στις ΗΠΑ, για στρατιωτικές επιδρομές στο Ιράν, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι οι προμήθειες από την τέταρτη σε μέγεθος χώρα παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, ενδέχεται να διαταραχθούν.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την απειλή των επιθέσεων, προκειμένου να πιέσουν το Ιράν να συμμορφωθεί με τα αιτήματα των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Washington Post. Το αργό πετρέλαιο βρίσκεται 4 δολ. χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ των 70,85 δολ. το βαρέλι, στα οποία αναρριχήθηκε τον Αύγουστο μετά το πέρασμα του τυφώνα Katrina από τον Κόλπο του Μεξικό, σταματώντας την παραγωγή.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαΐου, σημείωσε άνοδο 41 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 67,80 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 10:49 π.μ. στη Σιγκαπούρη, η τιμή του αργού διαμορφώθηκε στα 67,68 δολ. το βαρέλι, 26% υψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Μαΐου, σημείωσε άνοδο 0,72 σεντ, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στο 1,9840 δολ. το γαλόνι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η τιμή της υποχώρησε 2,31 σεντς, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στις 7 Απριλίου στο 1,9768 δολ. το γαλόνι, σημειώνοντας απώλειες για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες. Σήμερα, οι τιμές της βενζίνης βρίσκονται 29% υψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα