Σιγκαπούρη: 1,2% ο ετήσιος ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2006 08:11

ΑΝΑΠΤΥΞΗ, για τέταρτο τρίμηνο, σημείωσε η οικονομία της Σιγκαπούρης, σημάδι ότι η παγκόσμια ζήτηση για ψηφιακές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην Ασία, τροφοδοτεί την ανάπτυξη της περιφέρειας.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε 1,2%, με ετήσιο ρυθμό το πρώτο τρίμηνο, μετά από άνοδο 12,5% τους τρεις προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με σημερινή δισέλιδη ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου.

Το δολάριο της Σιγκαπούρης ισχυροποιήθηκε στο 1,6041 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ από 1,6064 δολ. Σιγκαπούρης, πριν από τη σημερινή ανακοίνωση.

Στο Χρηματιστήριο, ο δείκτης Straits Times υποχώρησε 0,4% στις 11:45 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Μέσα στο έτος ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 8,1%, έναντι ανόδου 11% του δείκτη Morgan Stanley Asia Pacific Index, εκτός της Ιαπωνίας.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η τέταρτη σε μέγεθος οικονομία της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, αναπτύχθηκε με ρυθμό 9,1% το πρώτο τρίμηνο, μετά από ανάπτυξη 8,7% που είχε εμφανίσει τους τρεις προηγούμενους μήνες.

Τα σημερινά στοιχεία προκύπτουν από τα αντίστοιχα του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. Τα αναθεωρημένα στοιχεία θα ανακοινωθούν τον Μάϊο, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η βιομηχανική παραγωγή αναπτύχθηκε 16% το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά από ανάπτυξη 14,2% τους τρεις προηγούμενους μήνες. Οι υπηρεσίες αναπτύχθηκαν 7,6% και οι κατασκευές μειώθηκαν 0,6%, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα