Χ.Α.: Οι τράπεζες οδηγούν τον Γ.Δ. στις 660 μονάδες

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 13:46
UPD:13:49
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με τις τράπεζες σταθερά στη θέση του «οδηγού», ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανακάμπει, αγγίζοντας τις 660 μονάδες. Τα κέρδη έρχονται μάλιστα σε μία ημέρα κατά την οποία στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης επικρατούν ελαφρώς πτωτικές τάσεις εν μέσω προειδοποιήσεων εταιρειών για τον αντίκτυπο του εμπορικού πολέμου και του Brexit. 

Στις 13:38 μμ ο Γ.Δ. ενισχύεται 0,9% στις 659,6 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών κοντά στα 18 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 1,7%, ενώ και εκείνος του «συγγενικού» κλάδου των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ενισχύεται περίπου 3,5%. Η αγορά περιμένει εναγωνίως την τελική ρύθμιση για την απαλλαγή των τραπεζών από το μεγάλο βάρος των κόκκινων δανείων, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας θα έρθει μέσα στο Φεβρουάριο. 

Το αγοραστικό ενδιαφέρον δεν περιορίζεται πάντως στις τράπεζες. Άνοδο της τάξης του 1,5% παρουσιάζει επίσης ο κλάδος βιομηχανικών προϊόντων, ενώ στο +1,4% βρίσκονται και οι κατασκευές. Στον αντίποδα πτώση περίπου 1% παρουσιάζει ο δείκτης ακίνητης περιουσίας. 

Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε οριακές απώλειες και κέρδη. Ελαφρά πτώση παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες σε Λονδίνο, Φραγκφούρτη, Παρίσι. Στο στόχαστρο των πωλητών βρίσκονται εταιρείες που παρουσίασαν κατώτερα των προσδοκιών οικονομικά αποτελέσματα ή προειδοποίησαν για τις πιέσεις, που θα δεχθούν φέτος. Μεταξύ αυτών η BNP Paribas και η Daimler. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα