O εμπορικός πόλεμος «φρενάρει» την Daimler

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 12:19
UPD:12:23
REUTERS/MICHAELA REHLE

Σε περικοπή του μερίσματός της για το τέταρτο τρίμηνο προχώρησε η Daimler, καθώς τα λειτουργικά κέρδη της συρρικνώθηκαν 22% το τέταρτο τρίμηνο. Οι εμπορικές διαμάχες και το αυξανόμενο κόστος για την ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων και πλήρως αυτοματοποιημένων αυτοκίνητων ήταν οι παράγοντες, που «φρέναραν» τις επιδόσεις της κατασκευάστριας των Mercedes- Benz. 

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία η απόδοση επί των πωλήσεων των μοντέλων Mercedes-Benz υποχώρησε στο 7,3% το τέταρτο τρίμηνο του 2018 από 9,5% ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν 4%, αλλά οι δασμοί έπληξαν τη ζήτηση και οδήγησαν σε χαμηλότερες τιμές. Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με την απόφασή της να μειώσει το μέρισμα στα 3,25 από 3,65 ευρώ ανά μετοχή απογοήτευσε, στέλοντας τη μετοχή της 2% χαμηλότερα στα 52,02 δολάρια στη Φραγκφούρτη.

Η Daimler τόνισε πως επεξεργάζεται «αντίμετρα», με στόχο να ενισχύσει την κερδοφορία της, αλλά απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για πιθανές περικοπές κόστους, καθώς όπως είπε, δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Για το 2019 στοχεύει σε ελαφρά αύξηση του όγκου πωλήσεων, των εσόδων και των κερδών προ φόρων και τόκων. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα