Σε υψηλά εννέα εβδομάδων οι ευρωπαϊκές μετοχές

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 11:18
UPD:11:20
REUTERS/STAFF

Τα χαμόγελα επιστρέφουν σιγά- σιγά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια- κόντρα στις προειδοποιήσεις για την αισθητή επιδείνωση των προοπτικών της οικονομίας. Στήριγμα στους δείκτες δίνουν τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου μεγάλων επιχειρήσεων, τα οποία και κάνουν τους επενδυτές να αφήσουν για λίγο κατά μέρους τις ανησυχίες για το Brexit και τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης με άνοδο 0,65% οδηγείται σήμερα σε επίπεδα, που είχε να συναντήσει εδώ και εννέα εβδομάδες. Τράπεζες, μεταλλευτικές και πετρελαιοβιομηχανίες οδγηούν την ανάκαμψη με κέρδη της τάξης του 1% για κάθε έναν από τους εν λόγω κλάδους.

Σε επίπεδο εταιρειών μεταξύ των πρωταγωνιστών της ημέρας είναι η πετρελαιοβιομηχανία BP, η οποία είδε τα κέρδη της να διπλασιάζονται το 2018 και βλέπει σήμερα την μετοχή της να ενισχύεται κατά 3,4%, στην καλύτερη ημέρα της από τον Σεπτέμβριο του 2016. Στον αντίποδα την χειρότερη επίδοση στον πανευρωπαϊκό δείκτη καταγράφει η AMS, προμηθευτής της Apple, με τη μετοχή της να κάνει βουτιά 12%.  

Η BP, εν τω μεταξύ, οδηγεί σε άνοδο 0,9% τον δείκτη FTSE 100 στο Λονδίνο. Κέρδη 0,9% καταγράφει και ο DAX στη Φραγκφούρτη, ενώ με άνοδο 0,8% και 0,7% αντίστοιχα ακολουθούν ο ιταλικός FTSE MIB και ο γαλλικός CAC 40. 

Στην Αθήνα, ο Γενικός Δείκτης είναι σταθερός στις 647 μονάδες, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα