X.A.: Ασκήσεις ισορροπίας

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 14:37
UPD:14:38
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ελαφρά ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προσπαθούν να ζυγίσουν τις θετικές εξελίξεις μετά την έκδοση του νέου 5ετους ομολόγου, αλλά και τα επίμονα προβλήματα των τραπεζών, όπως και τις προκλήσεις για την ελληνική οικονομία, που έρχονται από το εξωτερικό. 

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,3% στις 636 μονάδες στις 14:30 ώρα Ελλάδος, με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ. 

Ο τραπεζικός δείκτης κινείται σε αρνητικό έδαφος, αν και με περιορισμένες απώλειες της τάξης του 0,4%. Το κλίμα ενδεχομένως να έχει επηρεάσει η προειδοποίηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης πως εάν δεν μειωθούν τα κόκκινα τράπεζα, οι τράπεζες ενδεχομένως να xρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση. 

Στον αντίποδα έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύει ο κλάδος τροφίμων- ποτών, με τον δείκτη του να ενισχύεται 1,7%. Στο +1,4% και ο κλάδος του εμπορίου, ενώ άνοδο 1% παρουσιάζει εκείνος των βιομηχανικών προϊόντων, στον απόηχο των νέων ενθαρρυντικών στοιχείων για την πορεία της ελληνικής μεταποίησης. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα