Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές για τέταρτη ημέρα, οδεύοντας να κλείσουν στα χαμηλότερα επίπεδα μέσα σε αυτόν τον μήνα.

Οι μετοχές των ιαπωνικών τραπεζών, όπως της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. οδηγούσαν την πτώση, καθώς μερικοί επενδυτές θεώρησαν ότι η άνοδος για την προοπτική των κερδών ήταν υπερβολική. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp., μετά την ανακοίνωσή της ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση μοντέλων της με το σήμα Lexus.

O Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index, υποχώρησε 0,5%, φθάνοντας στις 132,19 μονάδες στις 11:27 π.μ. στο Τόκυο, διευρύνοντας τις απώλειες τριών ημερών, στο 2,3%. Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ και της Toyota αποτέλεσαν περίπου το 1/ 5 των απωλειών του δείκτη. Ο δείκτης Nikkei 225 στην Ιαπωνία, υποχώρησε 0,3% φθάνοντας στις 17.103,62 μονάδες.

Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Μαλαισία και τη Ν. Ζηλανδία, ενώ ανοδικά κινήθηκαν αλλού, με τον δείκτη Taiex στην Ταϊβάν, να σημειώνει άνοδο 0,7%, τη μεγαλύτερη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Cathay Financial Holding Co. μετά την έγκριση του σχεδίου της από την κυβέρνηση, να επιτρέψει στους ασφαλιστές να επενδύσουν περισσότερα από τα περιουσιακά τους στοιχεία στο εξωτερικό.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, μετά τα αποτελέσματα των εταιρειών Circuit City Stores Inc. και Progressive Corp., τα οποία υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών. Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA), σημείωσε άνοδο 0,4% και ο Standard & Poor's 500 Index, έκλεισε με άνοδο 0,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα