Υποχώρησε για δεύτερη ημέρα η τιμή του αργού στη Ν. Υόρκη

Μετά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2006 07:03

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ για δεύτερη ημέρα η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ, ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου οκτώ ετών.

Το πετρέλαιο υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών χθες, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου, ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν 0,9% στα 346 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάϊο του 1998. Πτωτικά κινήθηκαν επίσης οι τιμές μετά την αποτυχία τους να κλείσουν πάνω από τα υψηλά μιας ημέρας των 69,20 δολ. το βαρέλι, τα οποία άγγιξαν στις 23 Ιανουαρίου.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαΐου, υποχώρησε έως 57 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 68,05 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 11:09 π.μ. στη Σιγκαπούρη, η τιμή του πετρελαίου βρισκόταν στα 68,31 δολ. το βαρέλι, 36% υψηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι.

Χθες τα συμβόλαια του Μαΐου υποχώρησαν 36 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 68,62 δολ. το βαρέλι, αφού προηγουμένως είχαν αναρριχηθεί στα 69,60 δολ. το βαρέλια και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 2 Σεπτεμβρίου, μετά το πέρασμα του τυφώνα Katrina από τον Κόλπο του Μεξικό και την παύση της λειτουργίας των διυλιστηρίων, πριν από ένα χρόνο.

Tον περασμένο μήνα το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 10%, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιρά θα διακόψει τις προμήθειες από την τέταρτη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Μαΐου, υποχώρησε 2,61 σεντς, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 2,0650 δολ. το γαλόνι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Χθες, το καύσιμο σημείωσε άνοδο 1,8%, φθάνοντας στα 2,0911 δολ. το γαλόνι, αφού νωρίτερα είχε αναρριχηθεί στα 2,105 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα μιας ημέρας, από τις 3 Οκτωβρίου.

Χθες η τιμή της βενζίνης κινήθηκε ανοδικά, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ ότι τα αποθέματα μειώθηκαν περισσότερο απ΄ό,τι αναμενόταν, κατά 3,9 εκατ. βαρέλια, φθάνοντας στα 207,9 εκατ. βαρέλια, 1,9% χαμηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η παραγωγή μειώθηκε 3,3% φθάνοντας στα 7,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα