KKR: Αγοράζει το σκέλος της Flextronics στην Ινδία

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2006 07:45

ΣΤΗΝ αγορά της Flextronics Software Systems, αντί του ποσού των 900 εκατ. δολ., θα προχωρήσει η Kohlberg Kravis Roberts & Co.

Η Flextronics International Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών για άλλες εταιρείες στον κόσμο, θα πουλήσει το 85% του σκέλους της στην Ινδία, στην KKR, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Σιγκαπούρη.

Η εξαγορά, η δεύτερη στην Ασία, από την KKR, που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, σηματοδοτεί μια στροφή στην περιφέρεια, μετά τη δημιουργία γραφείων της εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ και στο Τόκυο, πέρυσι. Η Ασία, προσήλκυσε πέρυσι το ποσόν ρεκόρ των 17,2 δισ. δολ. σε εξαγορές, περίπου τρεις φορές το ύψος του 2004, σύμφωνα με το κέντρο της Asia Private Equity Research Ltd.

Η οικονομία της Ινδίας, αναπτύχθηκε με ρυθμό 8,1% τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, τον δεύτερο ρυθμό ανάπτυξης μετά την Κίνα, μεταξύ των 20 μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο.

Η εξαγορά της KKR ύψους 31,3 δισ. δολ. της RJR Nabisco Inc. το 1989,θεωρείται η μεγαλύτερη εξαγορά στον κόσμο, Η επένδυσή της στην Flextronics Software, αφήνει πίσω την πώληση σκέλους της General Electric το 2004, ύψους 500 εκατ. δολ. στις εταιρείες επενδύσεων General Atlantic Partners LLC και Oak Hill Capital Partners LP, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Ο Mark Semer, εκπρόσωπος της KKR με την Kekst & Co. στη Ν. Υόρκη, αρνήθηκε να διαθέσει περισσότερα στοιχεία για την εμπορική συναλλαγή, όταν απάντησε το κινητό του τηλέφωνο.

Πέρυσι η KKR αγόρασε το τμήμα ημιαγωγών της Agilent Technologies Inc., που δραστηριοποιείται κυρίως στη Σιγκαπούρη. Η Agilent, με έδρα το Πάλο Αλτο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ελέγχου επιστημονικού εξοπλισμού.

Το σκέλος της εταιρείας στην Ινδία, λεγόταν Hughes Software Systems, πριν από την εξαγορά του από την Flextronics. Η τελευταία, πριν από τον Ιούνιο του 2004, συμφώνησε να αγοράσει το 55% της Hughes αντί του ποσού των 226 εκατ. δολ. και την μετονόμασε, μετά την αύξηση του μεριδίου της. Η Flextronics Software διαθέτει κέντρο το οποίο επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην ανάπτυξη λογισμικού για το Internet και απασχολεί περίπου 600 ανθρώπους.

Το ινδικό τμήμα της Flextronics, αναπτύσσει λογισμικό για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας μεγάλων ταχυτήτων, καθώς επίσης και τηλεφωνικών κλήσεων μέσω του Internet, για λογαριασμό της Motorola Inc., της Sun Microsystems Inc. και άλλων εταιρειών.

Η Citigroup Inc. και η Merrill Lynch & Co. θα διαχειριστούν τη χρηματοδότηση για την αγορά της Flextronics, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα