Goldman Sachs: Και δεύτερο «όχι» για την προσφορά της στη Βρετανία

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2006 08:07

ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ, για δεύτερη φορά η προσπάθεια της Goldman Sachs Group Inc., του δεύτερου σε μέγεθος χρηματιστηριακού οίκου στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, να αγοράσει μια βρετανική εταιρεία υποδομών.

Η BAA Plc, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων στον κόσμο, είπε χθες ότι απέρριψε την προσφορά της Goldman Sachs, που αξιολογούσε την εταιρεία στα 9,4 δισ. λίρες στερλίνες (16,5 δισ. δολ.).

Η BAA είναι επίσης στόχος εξαγοράς της ισπανικής Grupo Ferrovial SA, μετά την ανάπτυξη των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους σε μια δεκαετία οικονομικής ανάπτυξης στη νότια Βρετανία, τροφοδοτώντας την επιβατική κίνηση στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Ευρώπης. Η BAA διαχειρίζεται επτά αεροδρόμια στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων Heathrow, Gatwick και Stansted που εξυπηρετούν το Λονδίνο. Ο αριθμός των επιβατών στα βρετανικά αεροδρόμια σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε μία δεκαετία.

Οι μετοχές της ΒΑΑ, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 34%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 9,1 δισ. λίρες Αγγλίας. Στις 13 Απριλίου οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 841,5 πένες η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα