Microsoft: Aυξάνονται οι πωλήσεις στην Κίνα μέσω της Lenovo

Καθώς αποδίδουν οι προσπάθειες πάταξης της πειρατείας
Τρίτη, 18 Απριλίου 2006 07:36

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κομπιούτερ με λογισμικό των Windows XP, πουλά η Lenovo Group Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κομπιούτερ της Κίνας, κάτι που καταδεικνύει πρόοδο στις προσπάθειες της Microsoft Corp. να περιορίσει την πειρατεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Lenovo, Yang Yuanging.

Περίπου το 70% των Κινέζων αγοραστών, επιλέγει τα Windows της Microsoft, το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, 10% περισσότεροι από τον Νοέμβριο, όταν η Lenovo άρχισε να πουλά τα κομπιούτερ της με αυτό, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο Yang. Η Lenovo θα αγοράσει το επόμενο έτος Windows, αξίας 1,2 δισ. δολ., σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση των εταιρειών.

Ο πρόεδρος της Microsoft, Bill Gates, 50 ετών, έχει εντείνει την πίεση στην κυβέρνηση της Κίνας να πατάξει την πειρατεία, καθώς η εταιρεία πέρυσι, εισέπραξε μόνο 1% των συνολικών της πωλήσεων στη χώρα, στη δεύτερη σε μέγεθος αγορά προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ. Περίπου 90% του λογισμικού που χρησιμοποιείται στην Κίνα είναι πειρατικό, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC και την Business Software Alliance, έναν όμιλο, που χρηματοδοτείται από την Μicrosoft.

Οι μετοχές της Microsoft υποχώρησαν 0,9% χθες, φθάνοντας στα 26,84 δολ. η μία στο Nasdaq. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 2,6%. Οι μετοχές της Lenovo, σημείωσαν σήμερα άνοδο 0,8% φθάνοντας στα 3,075 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, στις 11 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα