Morgan Stanley: Πώληση ομολόγων real estate 2,9 δισ. δολ. στην Ιαπωνία

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Τρίτη, 18 Απριλίου 2006 08:08

ΤΗΝ πώληση ομολόγων αξίας 343 δισ. γιέν (2,9 δισ. δολ.) σε κτίρια, ξενοδοχεία και άλλα περιουσιακά στοιχεία στο real estate της Ιαπωνίας, πώληση ρεκόρ, σχεδιάζει η Morgan Stanley, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα της εμπορικής συναλλαγής.

Τα ομόλογα θα πουληθούν με δείκτες πιστοληπτικής ικανότητας από το ΑΑΑ έως το ΒΒ, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς το θέμα της πώλησης δεν έχει γνωστοποιηθεί. Η πώληση από την Morgan Stanley, είναι ύψους, ανάλογου των εμπορικών συναλλαγών από τις οποίες εισέπραξε η εταιρεία από πέντε εμπορικές συναλλαγές στην Ιαπωνία.

Οι τιμές γης στις τρεις μεγαλύτερες αστικές περιοχές της Ιαπωνίας, αυξήθηκαν πέρυσι για πρώτη φορά από το 1990, τονώνοντας τον αυξημένο δανεισμό ακινήτων από τις επενδυτικές τράπεζες. Με τη συγκέντρωση αυτών των δανείων σε ομόλογα που μπορούν να διατεθούν σε επενδυτές, οι τράπεζες μπορούν να μειώσουν το ρίσκο.

Τα κεφάλαια του real estate στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο, σχεδόν διπλασίασαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στα 7,8 τρισ. γιέν πέρυσι, σύμφωνα με την STB Research Institute Co.

Η οικονομία της Ιαπωνίας, αναπτύχθηκε με ρυθμό 5,4% το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, υπερβαίνοντας την ανάπτυξη των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα την άνοδο των τιμών γης στο Τόκυο, για πρώτη φορά σε 15 χρόνια. Η διαθεσιμότητα γραφείων στο Τόκυο, υποχώρησε για ένατο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο, στο 3,41% και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2001, σύμφωνα με τη μεσιτική εταιρεία, Miki Shoji Co.

Η πώληση της Morgan Stanley θα υπερβεί τα 230 δισ. γιέν που προσέφερε η Citigroup Inc. τον Σεπτέμβριο, πώληση χρέους ρεκόρ από οποιαδήποτε άλλη ξένη εταιρεία στην Ιαπωνία. Ενδέχεται δε, να υπερβεί την πώληση εταιρικών ομολόγων στην οποία προχώρησε η Matsushita Electric Industrial Co. το 2002, ύψους 300 δισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα