Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2006 07:01

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα 16 ετών, αναρριχήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, καθώς η Federal Reserve των ΗΠΑ, σηματοδότησε το τέλος της αύξησης των επιτοκίων, στη μεγαλύτερη ξένη αγορά της περιφέρειας. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Sony Corp.

Κέρδη σημείωναν επίσης οι μετοχές εταιρειών του κλάδου υψηλής τεχνολογίας, όπως της Samsung Electronics Co. και της Advantest Corp. μετά τη προς τα πάνω αναθεώρηση των κερδών της Fujitsu Ltd., τη στιγμή που η Texas Instruments Inc. και η Yahoo! Inc. στις ΗΠΑ, προβλέπουν πωλήσεις οι οποίες ενδέχεται να υπερβούν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωσε άνοδο 1,4%, φθάνοντας στις 136,58 μονάδες στις 12:14 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 1990. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον δείκτη, σημείωναν κέρδη.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225, αναρριχήθηκε 0,8%, φθάνοντας στις 17.369,54 μονάδες και ο Topix σημείωνε άνοδο 0,7%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi, αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα