Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των ασιατικών εταιρειών με ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co., μετά την αναρρίχηση των κερδών των εταιρειών στις ΗΠΑ, με τις οποίες ανταγωνίζονται ή τις οποίες προμηθεύουν, συμπεριλαμβανομένης της Apple Computer Inc.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 136,01 μονάδες στις 11:51 π.μ. στο Τόκυο, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα 16 ετών.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 1,58 μονάδων, φθάνοντας στις 17.341,7 μονάδες και ο Topix κέρδιζε 0,1%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και το Χονγκ Κονγκ.

Χθες, ανέκαμψαν οι αμερικανικές μετοχές, από τις αρχικές απώλειες στη Ν. Υόρκη, μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για τις τιμές καταναλωτή – εκτός τροφίμων και ενεργείας – οι οποίες αυξήθηκαν τα μέγιστα μέσα σε ένα έτος, καθώς εταιρείες, όπως η Apple και η Texas Instruments Inc., ανακοίνωση αύξηση των κερδών. Οι τιμές του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ, δεν κατάφεραν να περιορίσουν αυτήν την ανάκαμψη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα