Εγκλωβισμένο στην εσωστρέφεια το Χ.Α.

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 11:52
UPD:11:54
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ενδείξεις σοβαρής αδυναμίας αντίδρασης παρουσιάζει για ακόμη μία συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς -παρά το επταήμερο πτωτικό σερί και το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές- παραμένει εγκλωβισμένο στην εσωστρέφεια και την επιφυλακτικότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που οι ευρωπαϊκοί δείκτες ενισχύονται άνω του 1% - 1,5%, ο Γενικός Δείκτης μετά βίας καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,10% παραμένοντας κάτω του ψυχολογικού ορίου των 600 μονάδων.

Το κλίμα αδυναμίας αποδίδεται κατά κύριο λόγο, στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος εξακολουθεί να ταλανίζεται από τις εξελίξεις ως προς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ενδεικτικά, η Alpha Bank υποχωρεί κατά 0,70%, η Eurobank ενισχύεται κατά 0,50%, ενώ Εθνική Τράπεζα και Τρ. Πειραιώς εμφανίζουν κέρδη της τάξης του 1,40%.

Ανασταλτικός παράγοντας στην προσπάθεια ανάκαμψης και ανάκτησης του τεχνικού ορίου των 600 μονάδων αποτελεί και ο χαμηλός τζίρος, ο οποίος κυμαίνεται κοντά στα 3 εκατ. ευρώ, περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης.

Στο ταμπλό, πιέσεις άνω του 1,50% καταγράφονται στους τίτλους της Motor Oil, του ΟΛΠ αλλά και του Σαράντη, ενώ στο 1,30% διαμορφώνεται η πτώση για τη μετοχή του ΑΔΜΗΕ.

Στον αντίποδα, η Coca-Cola HBC εμφανίζει κέρδη άνω του 2% ενώ πέριξ του 1,50% καθορίζεται η άνοδος για τις μετοχές των Viohalco, ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ.

Στην Ευρώπη, αντίθετα, μετά τις χθεσινές απώλειες, τα κυριότερα χρηματιστήρια παρουσιάζουν ενδείξεις… ζωής, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να ενισχύεται άνω του 1,40%. Είχε προηγηθεί, χθες το βράδυ, το εντυπωσιακό comeback του Dow Jones, ο οποίος διέγραψε ενδοσυνεδριακές απώλειες άνω 400 μονάδων, δίνοντας ως εκ τούτου συνέχεια στο ξέφρενο ράλι της Τετάρτης. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα