Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2006 10:08
UPD:11:18

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά επέστρεψε επίσης δυναμικά με την πλειοψηφία των μετοχών να καταγράφει κέρδη. Μοναδικές απώλειες πραγματοποιήθηκαν από τις μετοχές πετρελαίου. Για σήμερα παραμένουμε θετικοί πάντα όμως σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τυχόν αναστροφή της θετικής πορείας στις διεθνείς αγορές δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη και την ελληνική αγορά».

Euroxx: «Ενισχύθηκε σημαντικά ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται αυξημένος. Από τους επιμέρους δείκτες ο FTSE-80 παρουσίασε την μεγαλύτερη άνοδο. Στις διεθνείς αγορές το κλίμα ήταν καλό για το σύνολο των κυριοτέρων δεικτών, ο σημαντικότερος ίσως παράγοντάς που βοήθησε τις αγορές να επιστρέψουν σε θετικό έδαφος ήταν η αποκλιμάκωση της τιμής του πετρελαίου, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον. Για σήμερα εκτιμάται ότι θα έχουμε στο Χ.Α. μια ακόμα καλή συνεδρίαση με ηπιότερους τόνους».

Fortius Finance: «Συνεχίσθηκε η εντυπωσιακή πορεία του FTSE/ASE Mid 40 (νέο υψηλό 66 μηνών), ο οποίος στις τελευταίες 17 συνεδριάσεις καταγράφει σωρευτικά κέρδη +9.31% έχοντας υποχωρήσει μόνο δύο φορές.

Όσον αφορά την κίνηση της υπόλοιπης αγοράς, αν και η ανακλαστική αντίδραση ικανοποίησε, δεν μπορούμε να ισχυρισθούμε το ίδιο για τη σχετικά χαμηλή καθαρή αξία συναλλαγών.

Γεγονός είναι ότι η ανοδική τάση που επικρατεί στο εξωτερικό, διατηρεί τη θετική ψυχολογία στο εσωτερικό, από τη στιγμή μάλιστα που το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει από τα υψηλά του.

Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την προσπάθεια κίνησης του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα, με βασικά σημεία αναφοράς τις κινήσεις των τραπεζών και ιδίως της Εθνικής Τράπεζας (έχει σήμερα την ΤΓΣ των μετοχών με βασικό θέμα την αύξηση μ/κ κατά €3 δισ.).

Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο είναι η διατήρηση του ΓΔ και του FTSE/ASE-20 πάνω από τα επίπεδα των 4.200 και 2.260 μονάδων αντίστοιχα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα