Sony: Ζημίες το δ' τρίμηνο, πρόβλεψη για κέρδη το έτος

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2006 10:15

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ζημίες, από ό,τι προβλεπόταν, εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, Sony Corp., αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων των τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες Bravia, σε συνδυασμό με την αύξηση των κερδών της από το σκέλος των οικονομικών.

Οι καθαρές ζημίες διευρύνθηκαν στα 66,5 δισ. γιέν (580 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από ζημίες 56,5 δισ. δολ. πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η Sony προβλεπόταν να εμφανίσει ζημίες 120,2 δισ. γιέν, αποτέλεσμα του κόστους της μείωσης των θέσεων εργασίας και του κλεισίματος εργοστασίων της.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Howard Stringer, αυξάνει την παραγωγή των τηλεοράσεων υγρών κρυστάλλων Bravia, αφού αυτές είχαν τις καλύτερες πωλήσεις κατά την περίοδο των εορτών. Η επίδοση των μετοχών της Sony, οι οποίες έχουν σημειώσει άνοδο 48% από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Stringer ορίστηκε CEO, βασίζεται φέτος στο λανσάρισμα του βιντεοπαιχνιδιού PlayStation 3 και στις συσκευές αναπαραγωγής DVD, Blu-ray DVD.

H εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι λειτουργικές της ζημίες ή οι πωλήσεις μείον το κόστος των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, ήταν 62,2 δισ. γιέν χαμηλότερες από τις ζημίες ύψους 77,4 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση, φθάνοντας στο 1,845 τρισ. γιέν από 1,697 τρισ. γιέν.

Η Sony εμφανίζει ζημίες από το τελευταίο τρίμηνο του 2002, αποτέλεσμα της εποχιακής μείωσης των πωλήσεων την περίοδο των εορτών.

Για τη χρήση που άρχισε στη 1 Απριλίου, η Sony εκτιμά ότι τα κέρδη της θα αυξηθούν στα 130 δισ. γιέν από 123,6 δισ. γιέν για τη χρήση που μόλις έληξε, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση.

Χθες η Sharp Corp. προέβλεψε ότι τα ετήσια κέρδη της θα αυξηθούν 13% στα επίπεδα ρεκόρ των 100 δισ. γιέν, αποτέλεσμα της ζήτησης για τις τηλεοράσεις της υγρών κρυστάλλων, Aquos.

H Matsushita Electric Industrial Co., η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της Sony, ανακοινώνει αύριο τα αποτελέσματά της. Οι καταναλωτές αγοράζουν μεγαλύτερες τηλεοράσεις με επίπεδες οθόνες, καθώς οι τιμές τους μειώνονται, εν αναμονή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που αρχίζει τον Ιούνιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα