Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 03 Μαΐου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ, για τρίτη ημέρα, κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Κέρδη σημείωσαν οι μετοχές της Kookmin Bank της Ν. Κορέας, μετά την ανακοίνωση καλύτερων κερδών από ότι αναμενόταν, όπως της BHP Billiton και της Cnooc Ltd. μετά την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του αργού πετρελάιου.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της High Tech Computer Corp., της κατασκευάστριας κινητών τηλεφώνων της Ταϊβάν, που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα της Μicrosoft Corp., μετά την αύξηση του στόχου τιμής της μετοχής της, από την CLSA Ltd.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific – εκτός του δείκτη της Ιαπωνίας – σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 362,64 μονάδων στις 10:35 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη κινούντο ανοδικά με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνει ο κλάδος των εταιρειών με υλικά, όπως της BHP Billiton.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng αναρριχήθηκε 1%, φθάνοντας τις 17.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2000. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi και στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times, σημείωσαν άνοδο 1%. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες και στις λοιπές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία και την Κίνα, λόγω εθνικής εορτής.

Ράλι έκαναν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών στη Ν. Υόρκη, καθώς τα κέρδη της TXU Corp. και της Archer Daniels Midland Co., περιόρισαν τις ανησυχίες ότι η αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, ενδέχεται να επιδράσει αρνητικά στην ανάπτυξη των κερδών στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα