Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton και της Philex Mining Corp., μετά τη μεγαλύτερη άνοδο που σημείωσε ο χαλκός από τον Ιανουάριο του 1988.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – σημείωσε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 362,97 μονάδων στις 10:30 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Οι μετοχές των εταιρειών με υλικά, σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 10 λοιπών κλάδων που αποτελούν τον δείκτη. Ο δείκτης, οδεύει να σημειώσει αυτήν την εβδομάδα άνοδο 2,2%, την τρίτη συνεχόμενη.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, την Κίνα, τη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν, λόγω εθνικής εορτής.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 αναρριχήθηκε 3%, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί ασιατικοί δείκτες, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία και τη Σιγκαπούρη.

Στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex κινήθηκε ανοδικά για πέμπτη ημέρα. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., κινήθηκαν ανοδικά μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου κάτω από τα 70 δολ. στη Ν. Υόρκη, περιορίζοντας τις ανησυχίες ότι το κόστος των καυσίμων θα περιορίσει την ικανότητα των καταναλωτών και των εταιρειών να κάνουν δαπάνες.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, με τον Dow Jones Industrial Average να φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν και οι εταιρείες λιανικής πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη άνοδο των πωλήσεων από το 2004. Οι ΗΠΑ, είναι η μεγαλύτερη ξένη αγορά των ασιατικών προϊόντων.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες, σημείωσε άνοδο 550 δολ., ποσοστό 7,7%,φθάνοντας στα 7.660 δολ. ο τόνος στο London Metal Exchange (LME). Νωρίτερα οι τιμές του μετάλλου, άγγιξαν τα επίπεδα ρεκόρ των 7.700 δολ. ο τόνος. Πέρυσι, οι τιμές του χαλκού, σημείωσαν υπερδιπλάσια άνοδο.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 8 δολ., ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 676,50 δολ. η ουγγιά και στα υψηλότερα επίπεδα 25 ετών, καθώς εικάζεται ότι το δολάριο θα υποχωρήσει έναντι του ευρώ, αυξάνοντας την ελκυστικότητα του μετάλλου, ως εναλλακτική επένδυση.

Το αργό πετρέλαιο, υποχώρησε 3,2%, φθάνοντας στα 69,94 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη, υποχωρώντας κάτω από τα 70 δολ. το βαρέλι για πρώτη φορά από τις 17 Απριλίου, μετά τη χθεσινή έκθεση στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης. Προσφάτως, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 70,45 δολ. το βαρέλι. Η Ταϊβάν, εισάγει σχεδόν το σύνολο του πετρελαίου που καταναλώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα