Thai Beverage: Πουλά μετοχές 1,1 δισ. δολ. στη Σιγκαπούρη

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2006 11:32

ΣΧΕΔΙΑ, για την πώληση μετοχών αξίας 1,8 δισ. δολ. Σιγκαπούρης (1,1 δισ. δολ.) με δημόσια εγγραφή στη Σιγκαπούρη, κάνει η μεγαλύτερη ζυθοποιία της Ταϊλάνδης, Beverage Pcl, κατά τη μεγαλύτερη πώληση μετοχών στην πόλη, σε χρονικό διάστημα πλέον της δεκαετίας.

Η Thai Beverage θα πουλήσει 4,88 δισ. μετοχές το ήμισυ των νέων μετοχών της σε τιμή κλίμακας από 26 σεντς του δολαρίου της Σιγκαπούρης, έως 36 σεντς, ανά μετοχή, σύμφωνα με το προκαταρκτικό φυλλάδιο που κατέθεσε στην αρμόδια νομισματική επιτροπή της Σιγκαπούρης. Η Thai Beverage ανήκει στον Charoen Sirivadhanabhakdi, τον πλουσιότερο άνθρωπο της Ταϊλάνδης.

Η παραγωγός της μπύρας Chang Beer και του ουίσκι Mekhong, πουλά μετοχές στη Σιγκαπούρη μετά τις διαδηλώσεις, που έγιναν κατά της πώλησης στη χώρα της. Η πώληση, βοηθά τις προσπάθειες που καταβάλλει η Σιγκαπούρη για περισσότερες πωλήσεις μετοχών ξένων εταιρειών, αποφασιστικές για τη διατήρηση της Σιγκαπούρης ως το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της Ασίας, καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός από τα Χρηματιστήρια της Σαγκάης και του Μουμπάϊ.

Η πώληση των μετοχών θα βοηθήσει την Thai Beverage να επεκτείνει την παραγωγή στις τρεις μονάδες της και στα 16 οινοπνευματοποιία, με στόχο τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην Ταϊλάνδη, σε συνδυασμό με τη διεύρυνση των εσόδων της στις ξένες αγορές. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι περιμένει η δυναμικότητα των εργοστασίων της να αυξηθεί κατά 30%.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας αναμένεται να αρχίσει στις 30 Μαΐου.

Το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Thai Beverage μειώθηκαν κατά 15%, φθάνοντας στα 2,40 δισ. μπατ ή 0,11 μπατα να μετοχή, από 2,93 δισ. μπατ ή 9,13 μπατ ανά μετοχή, πριν από ένα έτος. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 2%, φθάνοντας στα 10,8 δισ. μπατ το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο.

Διαχειριστές της πώλησης είναι η Deutsche Bank AG, η JPMorgan Chase & Co. και η Merrill Lynch & Co., που είναι και ανάδοχοι, μαζί με την DBS Bank Ltd.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα