Τα επόμενα βήματα της μεταολυμπιακής αξιοποίησης

Δευτέρα, 08 Μαΐου 2006 19:28

Σήμερα ολοκληρώθηκε η φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μακροχρόνια εκχώρηση δικαιώματος χρήσεως της εγκατάστασης του Beach Volley στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου. Ενδιαφέρον για την εγκατάσταση εκδήλωσαν πέντε εγχώρια και διεθνή επιχειρηματικά σχήματα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/08/1185481.htm , όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτισμού Γ. Βουλγαράκης, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση 32 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ως προς τους υπόλοιπους διαγωνισμούς που διεξάγει η Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε ότι:

- Εχει ήδη ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση της εγκατάστασης του Badminton στο Γουδί. Μάλιστα, υπάρχει ήδη κείμενο σύμβασης και η εγκατάσταση θα παραδοθεί στους αναδόχους την επόμενη εβδομάδα.

- Ολοκληρώνεται αύριο η αποτίμηση των δεσμευτικών τεχνικών προσφορών των υποψηφίων για την εγκατάσταση του Γαλατσίου, αφού προηγήθηκε η εξέταση των δικαιολογητικών συμμετοχής. Εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις, το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και η συνακόλουθη επιλογή αναδόχου, με καθαρά πλειοδοτικά κριτήρια, θα έχουν ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

- Στην περίπτωση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC), η εταιρεία θα έχει ολοκληρώσει την εξέταση των δεσμευτικών τεχνικών προσφορών τις αμέσως επόμενες ημέρες. Στην περίπτωση του IBC, το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και η ολοκλήρωση του διαγωνισμού προβλέπεται να γίνουν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

- Ως προς το Κέντρο Γραπτού Τύπου (MPC), το οποίο επελέγη να παραμείνει σε άμεση δημόσια χρήση, έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και υλοποιούνται οι τελικές κινήσεις για την μετεγκατάσταση σε αυτό των κεντρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Εκκρεμεί πλέον μόνον η τυπική έγκριση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου. Με την υλοποίηση της απόφασης αυτής, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα μεταστέγασης των υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, που μέχρι σήμερα στεγάζονταν σε επτά διαφορετικά κτίρια, θα συνυπάρξουν πλέον σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα την εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία τους.

Παράλληλα, μια σειρά εγκαταστάσεων αξιοποιείται σε στενή συνεργασία και συνεχή διάλογο με την τοπική αυτοδιοίκηση:

- Το Ολυμπιακό Κέντρο Νίκαιας παραχωρείται στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

- Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού με τον Δήμο Ηρακλείου οδηγεί στην ενεργοποίηση του συνόλου των υποδομών του Παγκρητίου Σταδίου και στην αξιοποίηση του δυτικού άξονα της πόλης. Για την εκτέλεση των όρων του μνημονίου, η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης και η Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. έχουν αποστείλει, προ μηνός, σχέδια των προβλεπόμενων σε αυτό συμβατικών κειμένων, δηλαδή προγραμματικής σύμβασης, σύμβασης παραχωρήσεως και κοινοπρακτικού. Οι παρατηρήσεις του Δήμου, στα επί μέρους νομικά και τεχνικά ζητήματα, εκτιμάται ότι δεν θα αργήσουν.

- Εντός του μηνός ολοκληρώνεται η παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

- Σε συνεννόηση με το Δήμο Μοσχάτου, προετοιμάζεται ο διαγωνισμός για τη δημιουργία οικολογικού πάρκου και χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων επιφανείας στη μέχρι σήμερα αδιαμόρφωτη ζώνη μεταξύ Ιλισού και Κηφισού. Οι προδιαγραφές των έργων θα έχουν αποκρυσταλλωθεί μέχρι το τέλος του μηνός.

- Μέχρι στιγμής, στο πνεύμα συνεργασίας κεντρικής κυβέρνησης και τοπικών αρχών σε θέματα ολυμπιακής αξιοποίησης παρατηρείται μόνον μία παραφωνία. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου της Καλλιθέας, με αντίθετες τις άλλες παρατάξεις, έχει απορρίψει την παραχώρηση από την εταιρεία στον Δήμο της ζώνης της ναυταθλητικής μαρίνας Φαλήρου, μαζί με υποστηρικτικά κτήρια, θέσεις στάθμευσης, κ.λπ. Η Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. προχώρησε σε συζητήσεις και αλληλογραφία με την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας. Η Ομοσπονδία έχει ήδη συμφωνήσει να αναλάβει την διοίκηση της ζώνης της μαρίνας, την οποία θα της παραχωρήσει η Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. με σύμβαση, η οποία θα υπογραφεί εντός των επόμενων εβδομάδων. Ετσι πρόκειται να λειτουργήσει άμεσα στην εγκατάσταση το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα