Πετρέλαιο: Αποχαιρετά με νέα πτώση τον «παγωμένο» Νοέμβριο

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 14:36
UPD:14:36
REUTERS/MIKE STONE

Σε κλοιό πιέσεων παραμένει το πετρέλαιο, καθώς τα στοιχεία, που δείχνουν αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και άλλες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη βαραίνουν προς το παρόν περισσότερο στη ζυγαριά των επενδυτών από τις προσδοκίες ότι ΟΠΕΚ και Ρωσία θα συμφωνήσουν σε μείωση της παραγωγής την επόμενη εβδομάδα. 

Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ υποχωρεί 1,23% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στα 58,78 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αμερικανικού αργού καταγράφει πτώση 1,71% στα 50,57 δολάρια το βαρέλι. Υπενθυμίζεται ότι τις προχθες είχε προς στιγμήν διολισθήσει ακόμη και κάτω από τα 50 δολάρια, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. 

Οι απώλειες του πετρελαίου τον τελευταίο μήνα υπερβαίνουν το 23%. Ο Νοέμβριος αποδείχθηκε ο χειρότερος μήνας για την αγορά από το 2008. Αν και αρχικά η Σαουδική Αραβία είχε αφήσει να διαφανεί ότι θα βάλει μαχαίρι στην προσφορά της, κλείνοντας μάλιστα τις στρόφιγγες προς τις ΗΠΑ, προκειμένου να μειωθούν τα αμερικανικά αποθέματα, που αυξάνονται επί 10 διαδοχικές εβδομάδες, τελικά αλλάζει στάση.  Σε αυτό συνέβαλε βεβαίως η ευθεία στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ στο βασίλειο των Σαούντ για την υπόθεση Κασόγκι. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα