Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στην... Αργεντινή

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 14:42
UPD:15:06
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Στην Αργεντινή και τη σύνοδο των G20 είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών, οι οποίοι προσδοκούν σε -ορισμένα έστω- βήματα αποκλιμάκωσης της εμπορικής έντασης μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Οι διαθέσεις των Σι και Τραμπ παραμένουν άγνωστες, με τον Αμερικανό πρόεδρο να εκπέμπει αντιφατικά μηνύματα λίγες ώρες πριν την πολυαναμενόμενη συνάντησή τους.

«Είμαστε πολύ κοντά στο να κάνουμε κάτι» τόνισε χαρακτηριστικά, προτού προσθέσει ότι «δεν είμαι σίγουρος αν θέλω να προχωρήσουμε μ’ αυτόν τον τρόπο», συνεχίζοντας ως εκ τούτου, τη στρατηγική του «άτακτου πολέμου» απέναντι στο Πεκίνο.

Στον απόηχο όλων αυτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,52% στις 356 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει μείωση κατά 0,71% στις 11.217 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες κατά 0,52% στις 4.980 μονάδες.

Ένα ακόμη «μέτωπο» για τους επενδυτές συνίσταται στην Ιταλία και τις εξελίξεις γύρω από τον προϋπολογισμό του 2019. Ο πρωθυπουργός Κόντε διαβεβαίωσε ότι εργάζεται στη βάση της μείωσης του στόχου για το έλλειμμα, σε μία προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών με την Ε.Ε. Παρ’ όλα αυτά, ο δείκτης FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου διολισθαίνει κατά 0,22%.

Την ίδια ώρα, για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν οι έρευνες των γερμανικών αρχών στα γραφεία της Deutsche Bank, στο πλαίσιο της διερεύνησης υπόθεσης ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, η οποία συνδέεται με τα Panama Papers. H μετοχή της γερμανικής τράπεζας υποχωρεί ως αποτέλεσμα κατά 3,6%.

Στην «ατζέντα» των G20 συγκαταλέγεται και το Brexit, με τους συνομιλητές της Τερέζα Μέι να εκφράζουν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο απόρριψης του σχεδίου συμφωνίας από τη Βουλή των Κοινοτήτων, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στις 11 Δεκεμβρίου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα