Σ. Αραβία: Σε επίπεδα ρεκόρ η παραγωγή αργού τον Νοόεμβριο

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 13:55
UPD:13:59
EPA/ALI HAIDER

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα σκαρφάλωσε η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, η οποία πάντως έχει προαναγγείλει μείωση της προσφοράς από τον Δεκέμβριο, σε μία προσπάθεια να στηρίξει τις τιμές. 

Το Ριάντ είχε έρθει σε τροχιά σύγκρουσης με την Ουάσιγκτον, γεγονός που το ώθησε να πιέσει για μείωση συνολικά της παραγωγής του ΟΠΕΚ με στόχο την άνοδο των τιμών, κόντρα στις απαιτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Ο τελευταίος όμως προσέφερε στήριξη στην υπόθεση Κασόγκι, ενώ συνέχισε τις πιέσεις προς τα μέλη του πετρελαϊκού καρτέλ, ώστε οι τιμές να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο για πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να κλείσει τις στρόφιγγες προς τις ΗΠΑ, τελικά η παραγωγή της τον Νοέμβριο ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters κινήθηκε στα 11,1 με 11,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, δηλαδή περίπου 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως υψηλότερα σε σχέση με τις αρχές του έτους.

Σήμερα οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν μετά τη βουτιά της περασμένης εβδομάδας, με το μπρεντ μία ανάσα από τα 60 δολάρια. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα