«Οι Ιάπωνες γνωρίζουμε ότι η μεσογειακή διατροφή είναι πολύ υγιεινή και επειδή και εμείς δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτήν, είναι ένας ακόμη παράγοντας που θα βοηθήσει τη μεγαλύτερη εισαγωγή ελληνικών αγροτικών ποιοτικών προϊόντων στη χώρα μου», δήλωσε ο Ιάπωνας αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας, Δασών και Αλιείας Issui Miura, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Μπασιάκο.
Ο κ. Μπασιάκος, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Συζητήσαμε για την προσπάθεια που καταβάλλουμε για την προώθηση ποιοτικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων, όπως είναι το ελαιόλαδο και οι βρώσιμες ελιές, το κρασί, η μαστίχα, οι κομπόστες ροδάκινου και τοματοπολτού, το μέλι, η φέτα, το βαμβάκι και ο καπνός, τα οποία προωθούνται με καλύτερους ρυθμούς το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα, υπάρχουν σε εξέλιξη προγράμματα προβολής και προώθησης ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην Ιαπωνία και τα οποία θα καταλάβουν τη θέση που τους αρμόζει στην Ιαπωνική αγορά».