Στα 5,05 ευρώ ανά μετοχή η πώληση 7,18% της ATEbank

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2006 20:35

«Η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων που προέβλεπε μείωση του ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου στον τραπεζικό τομέα προχώρησε στις 11/5/2006 μέσω της ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών στη διάθεση 65.000.000 μετοχών, δηλαδή ποσοστού 7,18% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ σε θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε τιμή διάθεσης € 5,05 ανά μετοχή.

Τα έσοδα της προσφοράς ανήλθαν για το Ελλ. Δημόσιο σε € 328.250.000. Η τιμή διάθεσης αντιπροσωπεύει discount 1,37% επί της τιμής κλεισίματος της μετοχής της ΑΤΕ στις 11/5/2006.

Ο αριθμός των μετοχών που διατέθηκαν αντιστοιχεί στον ημερήσιο όγκο συναλλαγών 51 συνεδριάσεων στο Χ.Α. (με βάση τον μέσο όρο του ημερήσιου όγκου συναλλαγών των τελευταίων 6 μηνών).

Με την παρούσα διάθεση μετοχών της ΑΤΕ, η συμμετοχή του Δημοσίου στην ΑΤΕ ανέρχεται πλέον στο 77,3% του μετοχικού κεφαλαίου. Η μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου και η είσοδος θεσμικών επενδυτών υψηλής ποιότητας στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΤΕ αποτελεί έναν επιπλέον μοχλό για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ΑΤΕ, εφόσον επιτυγχάνεται η αύξηση της διασποράς, της εμπορευσιμότητας και της διαφάνειας στη διαπραγμάτευση των μετοχών της ΑΤΕ, χαρακτηριστικά τα οποία διαθέτουν οι μετοχές ανταγωνιστικών τραπεζικών ιδρυμάτων. Σημειώνεται ότι η ΑΤΕ έχει δεχθεί κατά το παρελθόν συστάσεις για αύξηση της διασποράς της μετοχής της από τις χρηματιστηριακές αρχές (Χ.Α. και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς)», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

«Η επιτυχημένη διάθεση των μετοχών της ΑΤΕ είναι η πρώτη επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλει η διοίκηση της τράπεζας με την απόλυτη υποστήριξη της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό της Αγροτικής και την μετεξέλιξή της σε έναν ισχυρό και ανταγωνιστικό τραπεζικό όμιλο. Η εντυπωσιακή βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΑΤΕ, η σημαντική αύξηση της χρηματιστηριακής της αξίας σε διάστημα περίπου ενός έτους και η επιτυχής έκβαση της προσφοράς των μετοχών δικαίωσαν την επιλογή της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της τράπεζας και έδειξαν ότι η γενναία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με πόρους των Ελλήνων πολιτών αξιοποιήθηκε στο μέγιστο βαθμό», καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα