Kίνα: Ο ταχύτερος ρυθμός αύξησης των λιανικών πωλήσεων σε ένα έτος

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2006 08:09

ΑΥΞΗΣΗ, με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους, σημείωσαν τον Απρίλιο οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας, καθώς η άνοδος του εισοδήματος των καταναλωτών επέτρεψε τις μεγαλύτερες δαπάνες σε ηλεκτρονικά, κοσμήματα και ενδύματα.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 13,6% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας στα 578 δισ. γιουάν (72 δισ. δολ.) μετά την αύξησή τους σε ποσοστό 13,5% τον Μάρτιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Πεκίνο. Κατά μέσον όρο 21 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα σημείωναν αύξηση 13,4%.

Η αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Απρίλιο ήταν η μεγαλύτερη από την αντίστοιχη τον Μάρτιο του 2005. Οι πωλήσεις τον Μάϊο του 2004 αυξήθηκαν 17,8% και στη συνέχεια υποχώρησαν καθώς η κυβέρνηση επέβαλε περιορισμούς στον δανεισμό και τις επενδύσεις.

Οι δαπάνες των νοικοκυριών για ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, αυξήθηκαν 17,6% και οι πωλήσεις κοσμημάτων, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 29,5%, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση. Οι πωλήσεις ενδυμάτων και αξεσουάρ, αυξήθηκαν 17,4%. Για πρώτη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες, οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 13%, φθάνοντας στα 2,4 τρισ. γιουάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα