Βουτιά 2,47% στη Σοφοκλέους

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2006 17:22

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ποσοστιαία πτώση σε διάστημα δύο μηνών κατέγραψε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ύστερα από την επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

«Έχουμε ανακλαστικές πιέσεις στη Σοφοκλέους λόγω της υποχώρησης στην Ευρώπη, χωρίς να υπάρχει κάποια αρνητική είδηση. Ο συνδυασμός επιτοκίων πετρελαίου συνεχίζει να προκαλεί ανησυχίες, ενώ παράλληλα βλέπουμε και μία αφορμή για ρευστοποίηση κερδών», δήλωσε στο Reuters ο κ. Μάνος Χατζηδάκης, αναλυτής στην Πήγασος Χρηματιστηριακή.

«Νομίζω ότι η σημερινή πτώση της αγοράς είναι υπερβολική, καθώς το περιβάλλον δεν έχει αλλάξει με τις εταιρίες να ανακοινώνουν υψηλή κερδοφορία (τριμήνου) και να συνεχίζεται η υψηλή ανάπτυξη στην οικονομία».

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε απώλειες 2,47% και έκλεισε στις 4.102,05 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 4.099,61 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε τα 371 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 52 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 62 σημείωσαν άνοδο, 223 υποχώρησαν και 31 παρέμειναν σταθερές.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν η Τράπεζα Πειραιώς (-5,5%), η Motor Oil (-4,84%), ο ΟΠΑΠ (-4,47%), η ΑΤΕbank (-4,28%) και η Εθνική Τράπεζα (-3,24%).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα