Βουτιά 7,1% στην τιμή του πετρελαίου

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 22:00
UPD:22:02
REUTERS/TODD KOROL

Απώλειες για 12η συνεχόμενη συνεδρίαση εμφάνισε απόψε η τιμή του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους.

Τα συμβόλαια WTI, συγκεκριμένα, υποχώρησαν κατά 4,24 δολάρια ή κατά 7,1% τερματίζοντας στα 55,69 δολάρια ανά βαρέλι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, μάλιστα, πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Νοεμβρίου του 2017.

Η νέα δραματική πτώση στην τιμή του «μαύρου χρυσού» οφείλεται τόσο στην αύξηση της διεθνούς παραγωγής, όσο και στις εξαιρέσεις των ΗΠΑ, ως προς τις κυρώσεις εις βάρος του Ιράν.

Οι τελευταίες (σ.σ. κυρώσεις) αφορούν, κατά κύριο λόγο, τους μεγαλύτερους αγοραστές αργού, όπως για παράδειγμα η Κίνα, η Ινδία, η Κορέα, η Ιαπωνία κ.α., γεγονός το οποίο αίρει μεγάλο μέρος της ισχύος των αμερικανικών μέτρων.

Παρά τις συνεχείς απώλειες, ο Ντόναλντ Τραμπ, σε χθεσινή του παρέμβαση, τάχθηκε εναντίον της περικοπής της παγκόσμιας παραγωγής, επισημαίνοντας ότι με βάση τα υπάρχοντα αποθέματα, η τιμή του πετρελαίου θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο χαμηλή.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα