Bloomberg: Επιμένει σε έλλειμμα 2,4% η Ιταλία

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 22:18
UPD:22:22
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

Στα… άκρα φαίνεται πως οδηγείται η διαμάχη Ρώμης - Βρυξελλών, καθώς η ιταλική κυβέρνηση επιμένει στην εμφάνιση ελλείμματος, ύψους 2,4% του ΑΕΠ, για το 2019, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις της Κομισιόν για τη λήψη δημοσιονομικών μέτρων.

Σύμφωνα με πηγές από τη Λέγκα του Βορρά, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, η Ρώμη συνεχίζει να υπερασπίζεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού που έχει ήδη καταθέσει και έχει απορριφθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Εκτός του ελλείμματος, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε παραμένει προσκολλημένη και στον στόχο για ανάπτυξη της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ, παρά τις διατυπωμένες ενστάσεις της Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις φθινοπωρινές εκτιμήσεις της Επιτροπής, το έλλειμμα της Ιταλίας θα αγγίξει το 2,9% του ΑΕΠ το 2019, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι χαμηλότερος των προβλέψεων της κυβέρνησης, καθώς θα περιοριστεί λίγο πάνω από το 1%.

Η Ιταλία έχει περιθώριο έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης να απαντήσει και επισήμως στην Κομισιόν, καταθέτοντας νέο, βελτιωμένο προσχέδιο προϋπολογισμού.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν προειδοποιήσει για την έναρξη της διαδικασίας του «υπερβολικού ελλείμματος», η οποία δύναται να οδηγήσει έως και την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Ρώμης.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα