Νέο αίτημα ΠΑΣΟΚ να ενημερώσει τη Βουλή ο Αράπογλου για την εξαγορά της Finansbank

Τρίτη, 16 Μαΐου 2006 19:57

Επανήλθαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο αίτημά τους να κληθεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας Τάκης Αράπογλου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής προκειμένου να ενημερώσει για την εξαγορά της τουρκικής Finansbank από την ΕΤΕ.

Σε προηγούμενο σχετικό αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αράπογλου είχε δηλώσει ότι «η θέση του διοικητή της ΕΤΕ δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου, αφού η Τράπεζα δεν εντάσσεται στο δημόσιο τομέα και η δραστηριότητα της δεν άπτεται του κυβερνητικού έργου».

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Παπανδρέου σημείωσε ότι η κλήση του κ. Αράπογλου έγινε σύμφωνα με το άρθρο 41 του Κανονισμού της Βουλής, βάσει του οποίου η επιτροπή μπορεί να καλεί σε ακρόαση τον οποιονδήποτε, ανεξάρτητα αν είναι στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. «Είναι πρωτοφανές στα χρονικά της ελληνικής Βουλής κάποιος, ο οποίος έχει διοριστεί από την ελληνική κυβέρνηση, να αρνείται να έρθει να ενημερώσει τη Βουλή», είπε η κ. Παπανδρέου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα