Παπανδρέου: Πρόσκληση συνεργασίας στους βιομηχάνους με ξεκάθαρους κανόνες

Τρίτη, 16 Μαΐου 2006 20:11
UPD:20:12

Tην πεποίθησή του ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση ΠAΣOK και ότι υπάρχει χώρος για συνεργασία του κόμματός του με τον επιχειρηματικό κόσμο, «με ξεκάθαρους κανόνες του παιχνιδιού και με σεβασμό στις διαφορετικές μας αφετηρίες και προτεραιότητες», εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου μιλώντας το μεσημέρι στη γενική συνέλευση του ΣEB.

O κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι «θα βοηθήσουμε εσάς να απελευθερωθείτε απ' τα δεσμά της γραφειοκρατίας και του αθέμιτου ανταγωνισμού, θα σας ζητήσουμε, όμως, και να συμβάλλετε στη συγκρότηση ενός ισχυρού και αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους, στις πολιτικές απασχόλησης και κατάρτισης».

«Εσάς», είπε ο πρόεδρος του ΠAΣOK, «σας αδικούν για τον τρόπο που παράγετε κέρδος και που συναλλάσσεστε με το κράτος. Εμάς μας αδικούν για τον τρόπο διασφάλισης του "πολιτικού χρήματος". Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει κι εδώ οι νομοθετικές παρεμβάσεις δεν επαρκούν. Πρέπει να σπάσουμε τις πελατειακές αντιλήψεις που διαμορφώνουν προνομιακές σχέσεις με συγκεκριμένους επιχειρηματίες και δεν προωθούν την πραγματική επιχειρηματικότητα».

O κ.Παπανδρέου ευχήθηκε στο νέο πρόεδρο Δ. Δασκαλόπουλο και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣEB γόνιμη και δημιουργική θητεία, ενώ για τον απερχόμενο πρόεδρο και συμμαθητή του, όπως είπε, Oδυσσέα Kυριακόπουλο τόνισε ότι η θητεία του στον ΣΕΒ χαρακτηρίστηκε από την προσπάθειά του να εκφράσει έναν ευρύτερο λόγο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα