Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2006 07:01

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ απότομα τη μεγαλύτερη πτώση τους σε χρονικό διάστημα επτά μηνών οι ασιατικές μετοχές. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Corp., κινήθηκαν ανοδικά μετά την έκθεση για τις τιμές στις ΗΠΑ, που περιόρισε τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει να αυξάνει τα βασικά επιτόκια δανεισμού στη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της περιφέρειας.

Οι μετοχές της BHP Billiton και της Canon Inc., οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των εταιρειών μεταλλουργίας και της τεχνολογίας αντιστοίχως, καθώς οι επενδυτές έκριναν ότι οι πρόσφατες απώλειες ήταν υπερβολικές.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,7%, φθάνοντας στις 136,97 μονάδες στις 11:29 π.μ. στο Τόκυο. Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, σημείωναν άνοδο. Ο περιφερειακός δείκτης ανέκαμψε από τις απώλειες 6% των έξι ημερών και το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2005.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 Stock Average σημείωσε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 16.185,80 μονάδες, θέτοντας τέλος στις απώλειες του 6,7%, που σημείωσε επί έξι ημέρες. Ο Topix, υποχώρησε 0,68 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα.

Ανοδικά κινήθηκε ο δείκτης Straits Times στη Σιγκαπούρη, μετά από τις μεγαλύτερες απώλειες δύο ετών, μετά την ανακοίνωση ότι η οικονομία της πόλης αναπτύχθηκε με ταχύτερο από ό,τι αναμενόταν ρυθμό το πρώτο τρίμηνο, ωθώντας την κυβέρνηση να αναθεωρήσει προς τα πάνω την πρόβλεψή της για την προοπτική της οικονομικής ανάπτυξης στο σύνολο του έτους. Οι μετοχές της DBS Group Holdings Ltd., οδηγούσαν την άνοδο.

Χθες οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν χαμηλότερα στη Ν. Υόρκη. Νωρίτερα, σημείωναν άνοδο μετά την έκθεση ότι οι τιμές χονδρικής πώλησης, εκτός των τροφίμων και της ενεργείας, αυξήθηκαν λιγότερο από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομικοί αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα