Hewlett-Packard: 51% υψηλότερα κέρδη μετά την αύξηση των πωλήσεων PC

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2006 07:03

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 51%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας πώλησης προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, Hewlett-Packard Co., καθώς η εταιρεία πήρε πωλήσεις από την Dell Inc. Τα καθαρά κέρδη το τρέχον τρίμηνο, ενδέχεται να υπερβούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ωθώντας υψηλότερα τις μετοχές.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,46 δισ. δολ. ή 51 σεντς ανά μετοχή από 966 εκατ. δολ. ή 33 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Hewlett-Packard, που εδρεύει στο Πάλο Αλτο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 4,6%, φθάνοντας στα 22,6 δισ. δολ. το τρίμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου.

Οι μετοχές της Hewlett-Packard, της μεγαλύτερης εταιρείες εκτυπωτών στον κόσμο, σημείωσαν άνοδο 1,29 δολ., φθάνοντας στα 32,40 δολ. κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους μετά την έκθεση. Στις 4 μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης (NYSE), σημείωναν απώλειες 52 σεντς, φθάνοντας στα 31,11 δολ. η μία. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 8,7%.

Τα κέρδη το τρέχον τρίμηνο θα είναι 45 σεντς έως 48 σεντς ανά μετοχή, εξαιρουμένων κάποιων λογαριασμών και τα καθαρά κέρδη θα κυμανθούν από 41 έως 44 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με τη Hewlett-Packard.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα