«Τσιμπάνε» οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 12:10
UPD:12:26
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Υπό ελεγχόμενες πιέσεις τελεί σήμερα η αγορά των κρατικών ομολόγων, στον απόηχο της επιβεβαίωσης του ιταλικού αδιεξόδου κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού Eurogroup. 

Όπως είναι φυσικό, η άρνηση του Τζιοβάνι Τρία να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των υπόλοιπων 18 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, επηρεάζει και τα -πάντα ευμετάβλητα- ελληνικά ομόλογα.

Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 2,8 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται στο 4,317%, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 0,8 μονάδα βάσης και ανέρχεται στο 3,381%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο κατά 5,5 μονάδες βάσης και εκτινάσσεται στο επίπεδο του 3,377%. Αντίστοιχες πιέσεις ασκούνται και στα ομόλογα της ιβηρικής χερσονήσου, με την απόδοση στο πορτογαλικό να ενισχύεται κατά 0,8 μονάδα βάσης και στο ισπανικό κατά 1 μονάδα βάσης.

Στο μεταξύ, τα spreads του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνονται στις 390 μονάδες βάσης και του ιταλικού στις 295 μονάδες βάσης, καθώς η απόδοση του γερμανικού ομολόγου διατηρείται στο ιδιαιτέρως χαμηλό επίπεδο του 0,417%.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι πέραν των ιταλικών πιέσεων, η αγορά ομολόγων επηρεάζεται δυσμενώς και από το επικείμενο τέλος του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, το οποίο έχει δρομολογηθεί για τον προσεχή Δεκέμβριο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα