Νευρικότητα στο Χ.Α., με το βλέμμα σε Ιταλία και ΗΠΑ

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 11:54
UPD:11:57
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σε στενό εύρος διακυμάνσεων κινείται σήμερα, Τρίτη, το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις διεθνείς εξελίξεις και ειδικότερα, στην Ιταλία και τις ΗΠΑ.

Ο Γενικός Δείκτης, περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, υποχωρεί κατά 0,05% και διαμορφώνεται στις 618,52 μονάδες, με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 4,25 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πάντα ευμετάβλητος τραπεζικός κλάδος κινείται σε σταθεροποιητικά επίπεδα, καθώς Τρ. Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα διολισθαίνουν κατά 1,50% και κατά 0,75% αντίστοιχα, ενώ Eurobank και Alpha Bank αυξάνονται κατά 0,40%.

Οι επενδυτές θεωρούν ότι η αστάθεια στον τραπεζικό δείκτη θα διατηρηθεί έως τουλάχιστον τις 13 Νοεμβρίου, όταν και δημοσιευθούν οι αλλαγές στον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών (EM), μία εξέλιξη η οποία αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις ροές κεφαλαίων προς τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Την ίδια ώρα, στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει το -2,75% της μετοχής της Motor Oil, η οποία διατηρείται σε πτωτική τροχιά, μετά την ανακοίνωση των τελευταίων επιχειρηματικών deals με Alpha και Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG).

Απώλειες της τάξης του 1,50% εμφανίζει και η μετοχή της Fourlis. Στον αντίποδα, η Τέρνα Ενεργειακή ενισχύεται κατά 2%, ενώ πέριξ του 1% διαμορφώνεται η άνοδος για τις μετοχές των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Σαράντης και ΓΕΚ Τέρνα.

Το Eurogroup, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης, κατέδειξε το αδιέξοδο του ιταλικού ζητήματος, καθώς ο Τζιοβάνι Τρία απέρριψε το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για αλλαγές στον προϋπολογισμό του 2019, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν τροποποιήσεις στο προσχέδιο του επόμενου έτους.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές στρέφονται και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου σήμερα διεξάγονται οι λεγόμενες ενδιάμεσες εκλογές, οι οποίες αφορούν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το 1/3 της Γερουσίας. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι Δημοκρατικοί αναμένεται να καταλάβουν την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή, αν και δύσκολα θα ανατρέψουν τις ισορροπίες στη Γερουσία.

Παρ’ όλα αυτά, εφόσον η Βουλή περάσει στον έλεγχο των Δημοκρατικών, τότε αυτομάτως η ζωή του Ντόναλντ Τραμπ θα καταστεί ακόμη δυσκολότερη, ως προς την άσκηση του κυβερνητικού έργου, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι οι Δημοκρατικοί θα επιχειρήσουν να μπλοκάρουν μία σειρά αμφιλεγόμενων παρεμβάσεων του Λευκού Οίκου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSEB
  • ΓΔ



Σχολιασμένα