Γιούνκερ: Η Ιταλία δεν θα βγει από το ευρώ, δεν θέλει να αυτοκτονήσει

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 15:02
UPD:15:03
EPA/OLIVIER HOSLET

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

 

Δεν υπάρχει κίνδυνος η Ιταλία να εγκαταλείψει το ευρώ εκτιμά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Και τούτο, γιατί όπως είπε, κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με αυτοκτονία. Διαμηνύει, ωστόσο, στη Ρώμη ότι η παράβαση των κανόνων της Ε.Ε. έχει συνέπειες. 

Κληθείς να σχολιάσει στον αυστριακό σταθμό ORF την κόντρα, που έχει ξεσπάσει για το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού, που προβλέπει έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ και το κατά πόσον αυτό μπορεί να οδηγήσει σε Italexit, ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε: «Δεν βλέπω αυτόν τον κίνδυνο, γιατί κανείς δεν θέλει να αυτοκτονήσει». 

Συμπλήρωσε πως «για πρώτη φορά κάποιος λέει ότι οι κανόνες δεν είναι προς το συμφέρον μας. Αυτό θα έχει επιπτώσεις». Ερωτηθείς πάντως ποιες ακριβώς θα είναι οι επιπτώσεις, απέφυγε να διευκρινίσει. «Η Ρώμη θα δώσει την απάντηση της στα ερωτήματα της Κομισιόν έως τα μέσα Νοεμβρίου. Τότε θα δούμε» είιπε. 

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός Ιταλών στηρίζει το ευρώ, γιατί αντιλαμβάνεται πως τους προστατεύει. «Σε επίπεδο επιχειρημάτων, θα κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση» κατέληξε. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα