Πληθαίνουν τα αρνητικά σημάδια για την Ιταλία

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 12:15
UPD:12:18
Reuters/STRINGER/ITALY

Με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών συρρικνώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ιταλία, σε μία ακόμη αρνητική ένδειξη για την πορεία της ιταλικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Markit, ο δείκτης μεταποίησης υποχώρησε τον Οκτώβριο κάτω του ορίου των 50 μονάδων, το οποίο αποτελεί και το διαχωριστικό σημείο μεταξύ της ανάπτυξης και της συρρίκνωσης του κλάδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη ύφεση στη μεταποίηση από τον Αύγουστο του 2016, προσθέτοντας νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος δίνει «μάχη» με τις Βρυξέλλες για το έλλειμμα του 2019.

Στους επιμέρους κλάδους, ο δείκτης παραγωγής υποχώρησε για τρίτο διαδοχικό μήνα, οι νέες παραγγελίες επίσης σημείωσαν πτώση. Ο δείκτης αισιοδοξίας επιπλέον, κατάγραψε μείωση εξαιτίας της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ζήτησης και των ανησυχιών για τη πολιτική σταθερότητα.

Υπενθυμίζεται ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο δείκτης μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 52 μονάδες, παρουσιάζοντας τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων δύο ετών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα