Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί πύλη εισόδου των αραβικών χωρών στην Ευρώπη

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2006 17:19

Στις 14-15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στην Αθήνα (στο Ζάππειο Μέγαρο) το πρώτο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ. Σκοπός της πρώτης αυτής διοργάνωσης είναι, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, να καθιερωθεί και να αναγνωριστεί ως η διοργάνωση για την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Αραβικό κόσμο. Το φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Ενωσης των Εμπορικών - Βιομηχανικών - Αγροτικών Επιμελητηρίων των Αραβικών χωρών.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, στην ομιλία του, επεσήμανε ότι η Ελλάδα διατηρεί με τις αραβικές χώρες άριστες πολιτικές σχέσεις, ωστόσο οι οικονομικές σχέσεις δεν είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται από το υπουργείο αποστολές στις αραβικές χωρές που θα αποτελούνται και από Ελληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Φώλιας επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει ένας φιλόξενος επενδυτικός προορισμός για όλους τους ξένους επενδυτές.

Ο πρέσβης του Λιβάνου Ουίλιαμ Χαμπίμπ τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου των αραβικών χωρών στην Ευρώπη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα