ΚΑΕ: Ενίσχυση κερδοφορίας κατά 10%

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2006 17:23

Αύξηση των ενοποιημένων καθαρών κερδών κατά 10,1% εμφανίζουν τα αποτελέσματα του Ομίλου Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών κατά το α’ τριμήνο 2006, φτάνοντας τα € 5,5 εκατ. έναντι € 5,0 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2005.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα € 42,0 εκατ. έναντι € 38,8 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2005, σημειώνοντας αύξηση κατά 8,3%.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 8,5 εκατ. έναντι € 7,9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2005, σημειώνοντας αύξηση κατά 7,4%.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κος Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ανέφερε τα εξής: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου καθώς επετεύχθηκε διψήφιος ρυθμός αύξησης των ενοποιημένων καθαρών κερδών παρά τη μείωση της επιβατικής κίνησης στο σύνολο της χώρας κατά 2% στο αντίστοιχο διάστημα, η οποία οφειλόταν στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή του Έβρου, στα κρούσματα γρίπης των πτηνών στις γειτονικές χώρες αλλά και στις απεργιακές κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικά αναφέρω την κατά 29% μείωση της επιβατικής κίνησης στους Κήπους Έβρου, 11% μείωση στον Προμαχώνα και 55% μείωση στις Καστανιές».

«Η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της ενώ εξετάζει προσεκτικά κάθε πιθανότητα συνεργασίας ή επέκτασης με στόχο την εξασφάλιση της μέγιστης απόδοσης για τους μετόχους της», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΦΓΚΡΠ



Σχολιασμένα