Wall Street: Δυναμικό ριμπάουντ με οδηγό τις τεχνολογικές

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 18:01
UPD:18:01
EPA/JUSTIN LANE

Σε τροχιά δυναμικής ανάκαμψης έχουν επιστρέψει οι δείκτες της Wall Street, μετά τη χθεσινοβραδινή βουτιά, επιβεβαιώνοντας ότι η αστάθεια είναι η μόνη σταθερή της αγοράς αυτή την εποχή. Το τρενάκι του τρόμου μπορεί να περιλαμβάνει και άλματα, αλλά έχει αφήσει βαθιές πληγές στις αγορές μετοχών τον Οκτώβριο, έναν άκρως επώδυνο μήνα. 

Σήμερα, Πέμπτη, την παράσταση κλέβουν οι τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της αγοράς χθες στη Νέα Υόρκη και νωρίς το πρωί στην Ασία. O δείκτης Nasdaq παρουσιάζει στις 17:30 άνοδο της τάξης του 2,4%, καλύπτοντας μέρος των χθεσινών απωλειών. 

Την άνοδο του δείκτη οδηγεί η Microsoft με ένα άλμα 6,1%, χάρη στις καλύτερες των προσδοκιών επιδόσεις τριμήνου. Σε ράλι επιδίδονται και οι μετοχές των εταιρειών κατασκευής ημιαγωγών. Άλμα 18% και για το Twitter, του οποίου οι ισχυρές πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο εξέπληξαν ευχάριστα την αγορά. 

Κέρδη 1,5% εμφανίζει ο S&P 500 με τον κλάδο τεχνολογίας να ενισχύεται περίπου 2,7%. Εκτός κλαδου ξεχωρίζει η Tesla, με τη μετοχή της να ανεβάζει ταχύτητα στο +9%, καθώς τα κέρδη τριμήνου ξεπέρασαν με άνεση τον πήχυ των προβλέψεων. 

Στο +1,3% ο Dow Jones με τα 30 blue chips. Τρεις τεχνολογικές, οι Microsoft (+6%), η Cisco (+3%) και η Intel (+3) ξεχωρίζουν και σε αυτόν τον δείκτη. 

Ακόμη και μετά τη σημερινή ανάκαμψη, ο Dow καταγράφει απώλειες 6% από τις αρχές του μήνα, ο S&P 500 έχει υποχωρήσει 7,8% και ο Nasdaq περίπου 9%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα