Tesla: Πάτησε γκάζι το τρίτο τρίμηνο, κόντρα στα εμπόδια

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 10:08
UPD:10:12
REUTERS/Mike Blake

H έρευνα των αρχών για πιθανή χειραγώγηση μετοχής, τα tweet της οργής και οι αμφιλεγόμενες εμφανίσεις και δηλώσεις του ιδρυτή της, Ίλον Μασκ, δεν φρέναραν την Tesla. Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων πάτησε γκάζι το τρίτο τρίμηνο σε όρους παραγωγής και κερδοφορίας και απέδειξε ότι από ένα καινοτόμο εγχείρημα με υψηλές φιλοδοξίες εξελίσσεται σε «πραγματική αυτοκινητοβιομηχανία», όπως είχε πει και ο Μασκ. 

Εμφανίζοντας κέρδη και θετικές ροές ρευστού- για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τρίτο τρίμηνο χρήσης- ξεπέρασε με άνεση τον πήχυ των προσδοκιών και είδε τις μετοχές της, σε μία εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για τις διεθνείς αγορές, να απογειώνονται στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Αυγούστου.

«Είναι το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα βιώσιμης κερδοφορίας, που έχουμε δει εδώ και τρία χρόνια» σχολίασε στο Bloomberg ο Τζιν Μάνστερ, γενικός διευθυντής της Loup Ventures. «H Τesla τα πέτυχε όλα αυτά παρά τη διάσπαση προσοχής, που προκαλούσαν οι υποθέσεις του Ίλον Μασκ. Τα θετικά αυτά αποτελέσματα μπορούν ίσως να αντισταθμίσουν τη ζημιά που έγινε» πρόσθεσε δίνοντας το στίγμα για το πώς υποδέχθηκε η αγορά τις ανακοινώσεις.

Η Tesla εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 2,90 δολαρίων ανά μετοχή, την ώρα που οι αναλυτές προέβλεπαν μικρές ζημίες. Παράλληλα παρήγαγε ελεύθερες ροές ρευστού ύψους 881 εκατ. δολαρίων, ενώ τα προηγούμενα τρίμηνα «έκαιγε» ρευστό δισεκατομμυρίων στην προσπάθειά της να δώσει ώθηση στην παραγωγή του πλέον προσιτού οικονομικά μοντέλου της, Model 3. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα