Barclays: Άνοδος κερδών κόντρα στο Brexit

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 10:48
UPD:10:51
EPA/ANDY RAIN

H Barclays πέρασε με επιτυχία τον πήχυ των προβλέψων για τα αποτελέσματα του τριμήνου, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Εμφανίζεται έτσι πιο αισιόδοξη, ύστερα από ένα δύσκολο έτος, που χαρακτηρίστηκε από κοστοβόρους νομικούς διακανονισμούς. 

Η βρετανική τράπεζα εμφάνισε προ φόρων κέρδη 1,5 δισ. στερλινών έναντι 1,1 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα. Τα λειτουργικά κέρδη της σκαρφάλωσαν στα 4,9 από 4,7 δισ. στερλίνες. 

Τα αποτελέσματα αναμένεται να αμβλύνουν τις πιέσεις, που δέχεται η διοίκηση για περιορισμό των δραστηριοτήτων επενδυτικής τραπεζικής και αφοσίωση στις παραδοσιακές δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής. Έρχονται δε κόντρα στους φόβους για αρνητικό αντίκτυπο από την αβεβαιότητα του Brexit. 

«Παρά το περιβάλλον μακροοικονομικής αβεβαιότητας και ειδικά τις ανησυχίες για το Brexit, που επιβαρύνουν το κλίμα στις αγορές, το 2018 αποδεικνύεται μία χρονιά αποδοτική για τη στρατηγική της Barclays» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Τζες Στάλι. «Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην παραγωγή βελτιωμένων αποδόσεων και αξίας για τους μετόχους» συμπλήρωσε. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα